Школски сајам здраве хране
Сви смо свесни да нам се деца не хране здраво. ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ жели да такве ствари мења и поправља. Зато је у сарадњи са Институтом за јавно здравље из Ниша организовала 16. 10. мали сајам здраве хране за своје ученике и њихове родитеље.
Свако одељење осмог разреда имало је свој штанд на коме су изложили све што би било пожељно да се нађе на здравом јеловнику. Сва храна се могла пробати. Тако су се посетиоци могли уверити да има укусних залогаја који нису из продавнице брзе хране или модерних пекара.
Уз воће и поврће, на штандовима су се нашли хлебови од различитих житарица, пецива без адитива, сиреви, рибе, домаће печено пиле, пуњене суве паприке... Отворене су тегле тек спремљене зимнице; служени колачи по бакиним рецептима.
Најбогатији штанд имали су ученици VIII-2. Њих и њихову разредну Слађану Момчиловић чека ново дружење и укусна награда ручак у етно-ресторану на Јастрепцу. Придружиће им се и маме без чије помоћи не би победили.
Као и сваки сајам, и наш је имао пратеће садржаје. Ученици Славице Чикарић припремили су скеч „Весело поврће“. За ученике петог разреда докторке са Института Оливера Радуловић и Ана Стефановић одржале су две радионице о здравој храни. На специјалном штанду могли смо да пробамо храну без глутена коју је припремила наставница Славица Стојановић.
Општи је утисак излагача и посетиоца да смо се окупили око проблема који све занима и да причу о здравој хранитреба наставити.