Обраћање директорке школе после друге недеље изолације
Драги моји,
ево после завршетка и ове друге недеље наставе на даљину и изолације, желим да вам се поново обратим.
Знам да је тешко свима. Ученицима, наставницима, учитељима и вама родитељима. Сви смо неспремни ушли у ову причу учења на даљину. Али смо и показали да не постоји препрека коју заједно не можемо прескочити, ни проблем који заједно не можемо решити.
Драги моји ученици, моја децо,срећна сам што слушате своје учитеље,наставнике, родитеље и што сте тако добри. Знам да вам није лако јер ви сте деца. Вама је игра део живота и одрастања, Али покушајте у овоме да пронађете и ону лепу страну. Сви портали су отворени, можете отићи у највеће музеје, библиотеке, позоришта и многа друга места на која можда никада не би могли. Знам да неуморно четујете једни са другима, али вас и ту молим да имате границу и будете пристојни. Немојте вређати и узнемиравати једни друге, будите прави другови и сложни. Будите мој понос!
Драги моји родитељи, вама је можда и најтеже. Поред наставе на даљину велики број вас ради. И ви имате породице, више деце у различитим разредима, старе родитеље. Али вас молим да издржите. Зато смо родитељи. Морамо бити савесни и одговорни и помоћи онима који баш и не разумеју шта се тачно дешава. Хвала вам што сте тако добри сарадници и што нам несебично помажете! Ми ћемо се трудити да вас поред учења и разонодимо. Посетите неки од линкова, одведите ваше дете у музеј, зоолошки врт или на луткарску представу. Синоћ ми је једна учитељица послала снимак једног њеног ученика на ком он жели да нам покаже како проводи време, како је сам рекао, у изолацији. Али није ни тај снимак толико важан колико ме је гануло његово питање упућено учитељици: "Шта каже директорка?" А директорка каже наравно чиста петица за њега. Драго ми је што моја деца знају да их волим и што у овом тешким временима мисле на мене, јер и ја се будим и лежем са њима у мислима.
Драги моји, најдражи сарадници, учитељи, наставници и сви радници школе, ви знате да вас ја бескрајно волим и поштујем, то не морам да вам кажем. Али желим поново да вам се захвалим на несебичном труду, подршци, издржљивости и професионалности. Ви сте моја снага, мој покретач, мој ослонац и моја сигурност. Зато вас толико и волим!
Ја се баш расписах, јер ми сви јако недостајете. Без обзира што желим да вас видим и чујем, останите у својим кућама. Слушајте епидемиологе и препоруке председника републике. Поштујте правила, јер ћемо само тако помоћи једни другима и заједно се изборити са пандемијом. Ми ћемо мало учити, мало причати и највише се играти. Очекујте нови изазов!
Будите ми поздрављени и останите у својим домовима. Чувајте се!
Поштовање
директорка школе Весна Тодоровић