Пешачењем до здравља
У суботу, 16.09. ученици 6.разреда наше школе и њихове разредне старешине Драгана Петровић и Дејан Живковић, као и неколико ученика 7/2 са раз.старешином Божидаром Миладиновићем , прикључили су се акцији Планинарско-скијашког клуба „Топлица“ у облежавању Међународног дана пешачења.
Они су стазу дугу око 10км (која спада у категорију лаких) са успоном од 284м, препешачили за нека 4 сата.
„Окупљање је било код Градске болнице,одакле смо и кренули у акцију, око 9.45. На врх Соколица који је висок 474м изашли смо око 10.10 где смо направили краћу паузу, а затим наставили ка Селишту. Ту смо код цркве Св.Пантелејмона направили дужу паузу за освежење и онда преко села Симоновац наставили ка Растовничком језеру.
Пешачење смо завршили око 14ч . Било нам је занимљиво иако смо се повремено жалили на умор и врућину, али сви смо успешно дошли на циљ“, рекла је једна ученица 6.разреда.
„Пешачење је један од најздравијих и најјефтинијих начина рекреације. Можете пешачити сами или у друштву; са слушалицама у ушима или у тишини; можете пешачити у свако доба дана.
И одрасли и деца све више слободног времена проводе у затвореном простору ,у седећем или лежећем положају, па смо на овај начин хтели да им скренемо пажњу на то колико је лепо изаћи у природу, релаксирати се, видети нове пределе, упознати своју околину.
Неки од ученика су након ове акције пожелели да се учлане у Планинарски клуб, тако да можемо сматрати да је ова акција успела“, рекла нам је Драгана Петровић, наставница српског језика.