Толеранција ништа не кошта, а пуно вреди
Под овим слоганом Ђачки парламент школе обележио је 16. новембар, Међународни дан толеранције. Програм је обухватио низ активности са циљем подстицања сарадње, међусобног поштовања, уважавања, прихватања различитости.
Они су најпре, са својим кординатором, у холу школе, израдили занимљив и ефектан пано са јасним порукама толеранције. Ученицима од I до VIII разредa прочитали су текст са поруком „Буди толерантан“, уручили им флајере, беџеве и постере, које ће ставити у своје учионице као стално подсећање на потребу прихватања различитости. Сусрели су се са својим другарима, члановима Ђачког парламента ОШ „Милић Ракић Мирко“. Разменили су мишљења о овом проблему и склопили договор о будућим заједничким акцијама.
Обилазак ресорног већника за образовање Маје Ранђеловић и Одељења за друштвене делатности, са циљем подстицања сарадње, међусобног поштовања, уважавања и прихватања различитости, прошао је у пријатној атмосфери и разговору. Посетили су и градску библиотеку, као своју омиљену дестинацију. И ту су разговарали о важности толеранције. У жељи да пренесу јасну поруку и да она не остане само на разговору, парламентарци су свима поклонили по нешто што ће их подсећати да прихвате различититости.
Може се рећи да је Парламент наше школе обележио овај дан поучним и забавним активностима, поручујући свима да прихвате различитости, шире пријатељство и саосећајност.