Читалићи заблистали на међународној смотри
Уна друга међу Кликерашима
Уна Томић из петог два освојила 2. место на Међународној смотри Читалићи 2018. која се ове године одвија у Алексинцу. У категорији читалића Кликераша, која подразумева решавање теста из вештине читања, разумевања прочитаног и писменог изражавања, испред ње је била само једна девојчица.
Наша наставница прва у Весницима
Наставница Милка Тошић освојила је 1. место у наставничкој категорији Весници, а конкурисала је са оригиналним тестовима које је написала за припрему такмичара кликераша.
Наш штанд трећи
Школа је, у оштрој конкуренцији, за Најбољи штанд освојила 3. место. Изложили смо тему целогодишњег пројекта и све манифестације које су пратиле двестагодишњицу Вуковог Српског рјечника.
Писалићи и остали креативци у финалу похваљени
Похвалу су добиле, јер су ушле у финале, Лена Марјановић и Јана Савић, ученице учитељице Виолете, за читалачки дневник у категорији Писалићи. Похвале су добиле и Нађа Цветковић и Катарина Павловић, ученице наставнице Милке, за Кликераше.
Честитамо и учитељицама трећег разреда Мири Стевановић и Слађани Савић и њиховим ученицима на доприносу за овакав пласман.
Данас, другог дана Смотре, ученици имају радионице и сусрете са песницима и писцима Д. Алексићем, В. Јовић, Г. Стојковићем и још неколико најчитанијих дечијих писаца, који ће бити изненађење.
Ментори имају акредитован семинар о вештини читања и најновијим информационим технологијама у настави српског језика. Тај час је оцењен као истраживачки и оригиналан, те је тако одабран за приказ најбољих пројеката на задату тему у 2018.