Седам корака до ђака првака
Учитељице актива четвртог разреда Славица Чикарић, Славица Јовановић и Ана Ивановић начиниле су први корак   од Седам корака до ђака првака. Назив пројекта је симболичан, јер предшколце уписују у први разед када напуне шест или седам година и у првом разреду имају седам обавезних наставних предмета.
Кораке реализујемо једанпут месечно у трајању од 90 минута, а носиоци осмишљавања и спровођења активности су учитељи и наставници. Наравно, по потреби укључујемо и ученике. Реализацију пројекта смо почели у месецу октобру. Рад са предшколцима је заснован на једној општој активности која се односи на тему корака и шест активности радионичарског типа када их поделимо у шест група. Теме корака су основни садржаји наставних предмета у првом разреду.
Циљ нам је да предшколци боље упознају школу, да кроз активности и контакте са учитељима и наставницима доживе рад и учење у школи на прави начин, да се међусобно упознају и друже, да се једноставно опусте како би и њима и њиховим родитељима полазак у први разред заиста био свечан и радостан.
1.КОРАК–Упознавање
Предшколци су у сали за физичко са својим васспитачицама и родитељима одгледали представу „Сећамо се прела и посела”. Кроз народне умотворине, песму и фолклор предшколцима и њиховим родитељима је показано да је школа место за дружење, учење и игру. Веома су пажљиво гледали и слушали, смејали су се свакој шаљивој сцени. Највеће одушевљење је било када је наступио фолклор. Представа се завршила уз заједничку песму свих присутних.