Само је небо граница
Јуче смо били домаћини и учесници једног несвакидашњег дружења. Тим за Професионалну оријентацију школе је за ученике седмог и осмог разреда, као активност ''Реални сусрети'' , организовао интервју са представником ИТ сектора. Трудећи се да одржимо корак са савременим трендовима, овај интервју смо реализовали преко скајпа.
Гост нам је био Милош Радовановић, успешан млад човек, запослен у израелској фирми која се бави мобилним апликацијама. У ненаметљивом разговору са ученицима представио је своје занимање и пут којим је градио свој професионални имиџ и каријеру.
Оставио је утисак свестране, образоване, стручне и креативне особе, коју покрећу и радознали дух, иновативност, упорност, одговорност...
Ученицима је упутио поруку да је за успех неопходно: усавршавање страних језика, рад на компјутеру и стално учење и усвајање нових вештина и знања.
Није пропустио ни да истакне предности које му овај посао пружа: комфор флексибилног радног времена, зараду по западним стандардима и бројне бенефите, тако да је слика коју су ученици добили о овом ''занимању будућности'' употпуњена.
Атмосфера у учионици и питања која су ученици постављали нам потврђују да смо погодили праву тему али и направили добар избор госта.
Сигурни смо да су ученици разумели и запамтили све поруке које су им упућене у овом разговору, надамо се да ће их следити, јер праве вредности увек пронађу пут за себе. Надамо се да неће одустајати од својих циљева и снова, да ће умети да препознају прилике када им се укажу али и да сами за себе стварају прилике. Надамо се да ће бити храбри и одлучни кад треба, посвећени и вредни, да се неће штедети кад треба да уложе труд, јер једино тај пут води до неслућених висина и само је небо граница.