Републичко треће место

Наш „Ђерв ″ је поново овенчан републичким венцем. Друштво за српски језик и књижевност управо је објавило резултат конкурса за најбоље школске часописе у 2019/20. години.

Пети број „Ђерва ″ освојио је треће место!

Да се подсетимо:

2. број – 1. републичко место

3.број –Похвала  

4.број – 2. републичко место  

5.број – 3. републичко место

djerv-2020

У „Даници за младе ″ (издање Вукове задужбине) два броја нашег часописа представљени су као узор. Тешко је попети се на врх, а још теже ту опстати. Врло ретко се исти часопис налази узастопно на једној од ове три високе позиције.

Хвала свима вама који часопис стварате и свима вама који га читате! Наш часопис прелази тираж од 300 примерака. Читаоци су наш циљ а ми се трудимо да имате шта да прочитате.

Часопис је лице школе. Да она не живи тако пуним плућима, да није тако креативна и иновативна, не бисмо имали шта да представимо. Зато ова награда, као и претходне, припада сваком ученику и свим наставницима. Браво!

Честитам новинарима ученицима за предивне текстове и несебичан рад!

Хвала директорки која часопис ствара и реализује као неуморни креативац, не гледајући на сат!

Хвала колегама из уредништва на подели посла и одлично обављеном задатку који нам је донео толико радости!

Шта нас очекује у шестом броју? Нови приступ, нова концепција, стваралачка декомпозиција. У оквиру постојеће уредничке концепције, досегли смо максимум. Зато, разградимо да бисмо саградили, закорачимо у ново и неистражено!

Милка Тошић, главни уредник