У славу Вука
Пошто смо за Вукову недељу на продуженом распусту, 5. новембар смо посветили великом реформатору нашег језика и сакупљачу народне књижевности.
Виши разреди су се надметали у квизу знања, а учитељица Славица Чикарић је са својим другацима приказала представу засновану на кратким народним умотворинама.
Кахут квиз садржао је 20 питања о Вуковом животу, делу и историјском времену. Тачност одговора била је 84 процента, те су сви учесници заслужили чисту петицу. Вуку најмање толико дугујемо – знање које је саставни део наше личне и националне културе. За припрему и истраживање је био само један дан.
У знању и брзини, наджњевале су се четири екипе са по четири учесника, по један из сваког разреда. Три екипе саставиле су наставнице српског, а једну наставник историје, јер су теме корелативне.
Најуспешнија је била екипа Гусле коју су сачињавали: Дуња Марковић, Нађа Митић, Огњен Страхињић и Данило Петровић. Уз њих је, као подршка, био Страхиња Стевић у улози гуслара, а предводила их је наставница Драгана Петровић.
Ова екипа и реализатори наставник Игор и наставница Милка награђени су истраживачком екскурзијом у Тршић. Награда је изазвала велико одушевљење и потврдила да нема великих и малих задатака, већ само велике преданости у ономе што ти је задатак. О томе шта ће у Тршићу истраживати, писаћемо на пролеће, када је путовање планирано. Добро никада не иде само.
У музичком предаху, Дуња Марковић отпевала је изворну народну песму.
Квиз је покренула директорка Весна Тодоровић.
Здраво провели распуст!