Наша мала фабрика
Кабинет за ликовну културу се данас претворио у једно мало предузеће у којем су радила четири погона.
Правили смо сапуне, по модерном и старинском рецепту. За старински рецепт се побринула бака Слађана Лазић, која нам је показала како су наше баке некада израђивале „погане“, „каљаве“ сапуне, а за модерни рецепт наставница француског језика Јелена Марковић. Кабинет је мирисао на еукалиптус, цимет, лаванду, ванилу, наранџу. Ученици су уживали у декорацији сапуна и целокупној изради.
Други погон, којим су руководили наставници ликовне културе Владан Лабовић и Ана Шошкић, је израђивао обележиваче за књиге. Био је прави изазов да се на малој површини прикаже замисао ученика.
У трећем погону су се израђивали магнети и украшавали каменчићи. Њега је организовала наставница биологије Марија Антић.
Израђивали смо и накит од полимерне глине. Овде је била посебно потребна креативност и спретност. У овој радионици су учествовале учитељице Валентина Јовић, Србијанка Милосављевић, Марија Ивановић, Мирјана Стевановић, Виолета Михајловић и Данијела Радовић.
Ученици су имали прилику да се опробају у свим погонима.
Поред ученика наше школе, у радионицама су учествовали ученици ОШ „9. октобар“, ОШ „Никодије Стојановић Татко“ и наставница Драгана Прелић.
Активност је спроведена у оквиру пројекта Партнерство за праведно квалитетно образовање који реализује Центар за интерактивну педагогију, у сарадњи са Дечијом фондацијом Песталоци, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Координатор активности је педагог школе Марина Миљковић, а подршка у сваком смислу директорка Весна Тодоровић.