Светски дан шума

Поводом Светског дана шума ученицe 7 разреда:  Марија Лакићевић, Јована Милошевић, Јована Стаменковић, Бранка Булајић, Анђела Илић и Јована Ристић, ученица 6. разреда, заједно са наставником географије Ненадом Мутавџићем,  припремили су предавање на ову тему како би указали на значај шума за човека.

За обележавање Дана шума симболично је одабран 21.март, први дан пролећа, дан када се буди природа , дан кад би човек требао да размисли о својим поступцима према шумама и планети Земљи.

Ученици су, уз адекватне слике и видео- презентацију, објаснили велики значај шума. Посебна пажња посвећена је угроженим народима у тропским шумама Африке, Ј.Америке и Азије, као и ретким биљкама и животињама које ће нестати , уколико свет не предузме нешто да их заштити и сачува. Осврнули су се и на шуме Србије , нарочито на букове и храстове. Говорили су и о значају храста, записа и бадњака у нашем народу.

Предавање је завршено кинеском пословицом која каже: „ Најбоље време да посадиш дрво било је пре 20 година, друго најбоље време је – сад!“

На часу је остварена корелација наставних садржаја из географије, биологије, српског језика и музичке културе.