Упис у први разред основне школе за школску 2021/22. годину
UPIS-PRVAKA-2021У складу са чланом 18. Закона о основама система образовања и васпитања, предвиђено је да се у први разред основне школе уписују деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година и која су здравствено способна за полазак у школу.
  • То значи да се за школску 2021/22. годину (редован упис) уписују деца рођена од 1. 3. 2014. до 28. 2. 2015. године.
  • Деца рођена у периоду од 01.03.2015. до 31.08.2015. године (узраст од 6 до 6,5 год.), могу, а не морају да се упишу у школу – уписују се након провере спремности за полазак у школу коју врши школски психолог.
  • Редован упис у први разред (деце која територијално припадају школи) почиње 1. априла 2021. године и траје до 31. маја 2021. године.
  • Тестирање деце обавља се по извршеном упису у термину који одреде школски педагог или психолог.
  • Уписују се и деца старија од 7 година живота која због болести или других оправданих разлога нису уписана у први разред. Доказ о здравственом стању деце издаје одговарајућа здравствена установа и изабрани лекар детета.
  • Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју школе.
Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, у складу са просторним могућностима установе.
Од прошле школске године постоји могућност да школа,уз помоћ електронског сертификата и система еУпис, родитељима обезбеди документацију неопходну за упис . ( Oсим потврде изабраног лекара да је дете способно за упис у школу и потврде из обданишта о завршеном предшколском програму ).
  • Да би могао да се обави упис уз помоћ електронских сертификата неопходно је да родитељ/ старатељ унесе тачан ЈМБГ детета и једног од родитеља/старатеља приликом попуњавања упитника на званичној вебсајт страници школе. Пријава детета за упис у први разред је обавезна.  
  • За децу која територијално не припадају школи, заинтересовани родитељи су поднели Захтев за упис секретару школе до 01. 02. 2021. године.
  • Молбе ће се разматрати до краја априла месеца текуће године и решавати тек након попуне места за децу која територијално припадају школи. Родитељи ће бити и писмено обавештени на мејл који буду оставили приликом попуњавања упитника.
ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА УПИСОМ У ПРВИ РАЗРЕД:
Контакт особе: Светлана Ћурчић, школски психолог и Марина Миљковић, школски педагог
Контакт телефон: 069/634186 у периоду од 8h до 17h
Елекронска адреса: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели