Угледни час француског језика

На угледном часу француског језика који је реализовала наставница Јелена Марковић обрађена је наставна јединица „Dans la poche de Josh“ односно“У Џошовом џепу“. Одељење V/1 на занимљив начин је  покушало да открије шта се налази у Џошовим џеповима, тако што је сваки ученик извлачио по један предмет из "Џошових џепова" и на тај начин и сазнао како се ти предмети изговарају на француском.

На овом часу ученици су кроз игру обновили и делове тела, обрађене на претходном часу. Обнављали су кроз игрe Touche, touche..., Додирни, додирни... неки део тела,као и кроз игру сличну нашој игри Иде маца око тебе- Chat caché, где један ученик кружи око својих другара, и ставља једном од њих шеширић на главу. Ученик са шеширићем мора да одговори на питање које му постави ученик који је кружио.

Циљ часа је био да се ученици анимирају како физички, тако и чулно. Све време се истиче важан елемент игре, посебно важан код учења страног језика.

На овај начин су ученици добили сазнања о културолошким сличностима, али и разликама двеју земаља.

 
Угледни час "Симболи Француске"

У знак обележавања месеца Франкофоније, наставница француског језика Јелена Марковић одржала је угледни час у 7.разреду , чиме је уједно започет и рад радионице за превођење која ће се одржавати сваке среде. Тема овог угледног часа била је "Symboles de la France " односно "Симболи Француске" .

Ученици су радили на тексту користећи се речницима и до сада стеченим знањима из граматике, лексике и синтаксе. На креативан начин обновили су оно што су научили, али су и стекли нова сазнања о француској њеној култури, историји, и пре свега о историјским симболима овог народа галског духа- галском петлу, Астериксу и Обеликсу, француској кокарди.

На овом часу истакнута је важност националне историје, али је уочена и корелација између историјских симбола Србије и Француске.

 
Светски дан шума

Поводом Светског дана шума ученицe 7 разреда:  Марија Лакићевић, Јована Милошевић, Јована Стаменковић, Бранка Булајић, Анђела Илић и Јована Ристић, ученица 6. разреда, заједно са наставником географије Ненадом Мутавџићем,  припремили су предавање на ову тему како би указали на значај шума за човека.

За обележавање Дана шума симболично је одабран 21.март, први дан пролећа, дан када се буди природа , дан кад би човек требао да размисли о својим поступцима према шумама и планети Земљи.

Ученици су, уз адекватне слике и видео- презентацију, објаснили велики значај шума. Посебна пажња посвећена је угроженим народима у тропским шумама Африке, Ј.Америке и Азије, као и ретким биљкама и животињама које ће нестати , уколико свет не предузме нешто да их заштити и сачува. Осврнули су се и на шуме Србије , нарочито на букове и храстове. Говорили су и о значају храста, записа и бадњака у нашем народу.

Предавање је завршено кинеском пословицом која каже: „ Најбоље време да посадиш дрво било је пре 20 година, друго најбоље време је – сад!“

На часу је остварена корелација наставних садржаја из географије, биологије, српског језика и музичке културе.

 
Угледни час: Лист

01.   12. 2015 год. одржан је угледни час из биологије. Наставница Марија Антић и ученици V2 одељења обрадили су наставну јединицу- лист. Циљ овог часа је да се ученици упознају са свим карактеристикама листа. Ученици су уз помоћ слика, шема, ботанинчког материјала уочили основне делове листа, различите облике, нерватуру листа, улогу и значај.

Васпитни задаци часа су развијање међусобне сарадње и правилног односа према раду.

Формално-функционални задаци су оспособљавање учениказ за посматрање, опажање и закључивање.

Ученици су распоређени у групе спајали делове слагалице која се односила на облик листа, обележавали делове листа на сликама и посматрали пресек листа под микроскопом.Часу су присуствовали директор, психолог и педагог школе.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 2