Ђак генерације - школска 2015/2016. година

Не памти се да је нека генерација била јака толико да изнедри два ђака генерације. То се десило у школској 2015/2016.год. са генерацијом осмака рођених 2001.године.

Из мноштва вуковаца и одличних ученика, издвојиле су се две ученице које су потпуно заслужено поделиле титулу ђака генерације. То су Милица Булатовић и Даница Цветковић, ученице VIII/3.

Milica 2015 2016Милица  Булатовић је представљала школу у најбољем светлу на разним пољима- и у наставним и у ваннаставним активностима.

Учествовала је на општинским и окружним такмичењима из: српског језика (Књижевна олимпијада), биологије, хемије, географије;

пет пута је била учесник Републичког такмичења „Шта знаш о саобраћају“;

с подједнаким успехом огледала се и у спорту-: одбојци, малом фудбалу за девојчице, рукомету, стоном тенису, одбојци. Спорт је њена велика љубав. Активно се бави фудбалом тако да је  члан женске кадетске фудбалске репрезентације Србије.

Учествовала је и на такмичењу хорова; била је и члан драмске секције на енглеском језику и имала запажене улоге у представама: "Romeo and Juliet", “The next generation“  и "Аli baba and the 4 thieves", која је на 6.драмском фестивалу у Новом Саду освојила 3.место.

Била је ангажована и на јавним часовима из српског и енглеског  језика и биологије, учествовала на светосавским приредбама, добитник је наградног путовања на Крф поводом Видовданског литерарног конкурса Удружења Топличана.

Била је председник  Ђачког парламента  као ученик 8.разреда.

Милица је ведра,насмејана и духовита, несебична и пожртвована, искрена и племенита, праведна и емотивна, амбициозна и упорна, тако да верујемо да с пуним правом може бити узор ученицима који стреме успеху.

Danica 2015 2016Даница Цветковић име је добила по звезди Даници, звезди која најјаче и најтоплије сија.

Даница је слепа од рођења, али чињеница да не може да види, од  ње је направила великог борца, борца који не посустаје ни пред  једном препреком. У ствари, преперке су за њу  изазов на којима гради успехе.

Даница је једино дете, једини ђак, једина особа која је у Прокупље и у Топлички округ донела Светосавску награду Министарства просвете, награду која се додељује за унапређење образовно-васпитне праксе и развој научних достигнућа у области образовања и васпитања. Она је једна од 17 овогодишњих добитника од 246 предложених.

Од првог до осмог разреда била је беспрекоран ученик.

Освајала је прва места на такмичењима за слепе; била је члан школске драмске секције на енглеском језику и глумила у представама: : "Romeo and Juliet", “The next generation“  и "Аli baba and the 4 thieves". Певала је у школском  хору и у Дечијем хору Дома културе. Учествовала је на јавним часовима из српског,енглеског и француског  језика.

Даница воли језике и мисли да ће јој бављење језиком бити животно опредељење, а та њена љубав и посвећеност  српском језику доказала се у резултатима на такмичењима из српског језика и језичке културе од 5.до 8.раз. Наиме, два пута је учествовала на Републичком такмичењу у Тршићу, а у осмом разреду је освојила одлично 3.место, чиме је још једном доказала да је Светосавска награда дошла у праве руке.

Даница је омиљена другарица, увек спремна да помогне другима, она  је та од које су очекивали и добијали помоћ на контролним и писменим задацима, била је председник одељенске заједнице, члан Ђачког парламента.

Даница је радознала, храбра, упорна и истрајна. Даница је посебна и једниствена.