Ђак генерације за 2018/19. школску годину

mina stajkovicМина Стајковић је најбољи пример ученичког ангажовања у свим културним и спортским јавним наступима школе, њено лице у презентацији секцијских и ваннаставних садржаја.

Од најмлађег узраста успешно учествује на општинским и окружним смотрама рецитатора, а у осмом разреду, након првог места у округу, одлази на Републичку смотру у Ваљеву.

На Међуокружној смотри дечијег драмског стваралаштва у Лебану, осваја са ансамблом прву награду за најбољу представу, али и прву награду за најбољу женску улогу, те пласман на републичку смотру. Њен драмски таленат допринео је и да школа уђе у финале Ризнице талената у Нишу и освоји престижно признање.

Све четири године у вишим разредима неуморно ради у новинарској секцији и стварању нових бројева школског часописа, који у том периоду добија две прве републичке награде.

У истом том периоду успешно реализује пројектни програм Читајући фреске у низу подпројектних активности из српског, историје и ликовног.

Ангажовање у Креативној радионици одвело је Мину и на Републичку смотру ученичких задруга, чији смо домаћин били.

Мина се посебно истиче и у спортским дисциплинама. Учествује на три републичка такмичења: два пута у гимнастици, једном у футсалу. Високом републичком пласману у гимнастици претходила су прва екипна и појединачна места на нижим нивоима такмичења.

Као активиста подмлатка Црвеног крста и представник у Ђачком парламенту, подстицала је хуманитарни и друштвени живот школе.

Одељенски старешина

Милка Тошић