Ђак генерације 2019/2020. године

stefan 2019Стефан Симоновић

Као свестрано дете од првог разреда основне школе учествовао је на литерарним конкурсима и представма које је спремала његова учитељица. Већ од четвртог разреда почиње да се такмичи из математике где све до седмог разреда осваја једно од прва три места на Општинском и Окружном такмичењу. Учествовао је и у такмичењима из математике Кенгур и Мислиша где је остварио запажене резултате..

Од петог разреда креће са такмичењима из биологије и српског језика,а од шестог разреда и из физике, где бележи учешћа на републичким такмичењима.

Истакао се као рецитатор, па је и на општинском такмичењу рецитатора освајио 3.место.

Поред учествовања у ваннаставним активностима,представама и приредбама где је представљао своју школу на Ризници талената, осваја 3.место играјући у фолклору.

Налазио је времена и за спорт те тако из стоног тениса бележи учешће на Републичком такмичењу .

Стефан је више пута у току свог школовања био биран за председника одељенске заједнице од стране својих другова јер је показао велику одговорност и осећај за вођство . Поред тога што је улагао времена за учење, налазио је време и за спорт,тренирао је фудбал, играо кошарку и фолклор.

Стефана одликују дружељубивост,амбициозност,упорност,искреност и духовитост. Себе види као будућег министра у Влади Србије тако да ми једва чекамо да испуни своју жељу и обећање.

Одељенски старешина

Славица Стојановић Цака