Спортиста генерације 2019/2020.

pavle stanojevicПавле Станојевић

Павле се од своје пете године активно бави спортом. Први његов избор био је АИКИДО- борилачка вештина у којој је такмичећи се постизао запажене резултате: освајао је 1,2.и 3.места на Републичком нивоу.

Кошарку је почео да тренира у 6.разреду у КК „Пробаскет“ у Прокупљу, а од 2017.је члан КК“ Нибак“ из Ниша.

Павле је постепено савлађивао све кошаркашке потезе и кораке, редовно је тренирао и успеси су се низали. Сваке године је учествовао на турнирима, на такмичењима, како индивидуалним ( шутеви за 2 и 3 поена,слободна бацања) , тако и екипним и свуда и увек постизао запажене резултате.

Учествовао је на Међународном турниру у Грчкој где је са екипом

КК“ All Star“ из Лесковца освојио 3.место,

На Међународном турниру у Врњачкој Бањи проглашен ја за MVP, најбољег играча кампа на позицији бека.

На Међународним такмичењима на Власини 2018.и 2019.г.освајао је прва места у индивидуалним такмичењима у вештинама, шутевима и у такмичењу 1 на 1.

Сви ови и још многи Павлови успеси били су разлог да постане члан Репрезентације Региона југоисточне Србије, па је тако на најбољи начин представљао себе и клуб, али и школу и град из кога долази.

На РТС кросевима три пута је освојио 2.место- у 5, 6.и 7.разреду.

На школском општинском такмичењу у кошарци у 7.разреду екипно 3.место, а у 8.разреду 2.место.

Осим што је најбољи спортиста ове генерације, Павле је одличан ђак, носилац Вукове дипломе, тако да је поред напорних свакодневних тренинга и утакмица, успевао да изврши све школске обавезе, а био је учесник и многих ваннаставних школских активности.

Поносни смо на Павла и на то што је нашу школу представљао на многобројним такмичењима и желимо му да у животу увек игра квалитетно, на било ком пољу, и да увек да свој максимум.

Павле је упоран, амбициозан и посвећен кошарци, тако да се надамо да ће се за њега тек чути у свету кошарке и спорта.

Драгана Петровић,

одељењски старешина 8/3